Vi vill visa att det både går att äta riktigt gott och göra gott för kroppen. Samtidigt vill vi göra det enklare att äta rätt i en stressig vardag.

Vår vision

Doktor Mat bygger på riktigt god mat och mycket kunskap. Vad vi äter påverkar hur vi mår. Rätt mat stärker immunförsvaret, hämmar inflammationer i kroppen och förebygger eller lindrar många av vår tids folksjukdomar.
Med Doktor Mat hoppas vi kunna bidra till att öka medvetenheten och sprida kunskap kring mat, hur den påverkar kroppen och hur gott det är att äta rätt.
Mat är lycka, den ska upplevas och njutas. PUNKT! Att äta rätt ska inte kännas som en kompromiss. Våra rätter är noga sammansatta utifrån smak, textur och känsla.

Vår vision

Doktor Mat bygger på riktigt god mat och mycket kunskap. Vad vi äter påverkar hur vi mår. Rätt mat stärker immunförsvaret, hämmar inflammationer i kroppen och förebygger eller lindrar många av vår tids folksjukdomar.
Med Doktor Mat hoppas vi kunna bidra till att öka medvetenheten och sprida kunskap kring mat, hur den påverkar kroppen och hur gott det är att äta rätt.
Mat är lycka, den ska upplevas och njutas. PUNKT! Att äta rätt ska inte kännas som en kompromiss. Våra rätter är noga sammansatta utifrån smak, textur och känsla.

Mycket kunskap

Ingredienserna i varje rätt väljs och kombineras för att ge största möjliga positiva effekt på hälsan. Där det finns inflammationshämmande gurkmeja behövs också svartpeppar för att hjälpa kroppen att ta upp antioxidanterna i gurkmejan. Våra egenfermenterade grönsaker, som serveras till alla rätterna, är fulla av goda bakterier som gynnar kroppens tarmflora och stärker vårt immunförsvar. I dryckeskylen finns våra fantastiska kallbryggda teer fyllda med antioxidanter, samt våra kurdrycker; avkok på örter, kryddor och rötter med unika hälsofördelar.
Vår stora inspiration- och kunskapskälla är Martin Brunnberg, en av Sveriges mest uppskattade näringsfysiologer. Han har gett tummen upp till alla våra rätter och påståenden kring dessa.

Matlabbet

En trappa ner på Tegnérgatan ligger Matlabbet. Där experimenterar vi fram våra drycker och fermenterar våra grönsaker för att få fram vår egen goda bakteriekultur som höjer immunförsvaret.
Hit är nyfikna gäster välkomna för att lära sig hur man fermenterar (mjölksyrar) sin egna grönsaker, grunderna inom näringsläran, om probiotika och hur viktigt det är med en bra tarmkultur. Eller träffa en kostrådgivare och få coachning i hur man bäst ändrar på dåliga matvanor.

Matlabbet

En trappa ner på Tegnérgatan ligger Matlabbet. Där experimenterar vi fram våra drycker och fermenterar våra grönsaker för att få fram vår egen goda bakteriekultur som höjer immunförsvaret.
Hit är nyfikna gäster välkomna för att lära sig hur man fermenterar (mjölksyrar) sin egna grönsaker, grunderna inom näringsläran, om probiotika och hur viktigt det är med en bra tarmkultur. Eller träffa en kostrådgivare och få coachning i hur man bäst ändrar på dåliga matvanor.

Hälsosam kost kan vara väldigt individuellt. Vi förespråkar inte någon speciell diet utan tar fasta på mat som ger hälsa till alla. Näringsrik mat som ligger så nära råvarornas ursprungsform som möjligt.

BAKOM DOKTOR MAT STÅR KOCKEN OCH KOSTRÅDGIVAREN

JOHAN LALIN

Johan, grundare och ägare till Doktor Mat har jobbat med hälsosam mat under tjugo år, och för fyra år sedan tog han klivet till en ny nivå. Från hälsosam i bemärkelsen ”stark, pigg och snygg” till ”friskare, immunförsvarshöjande och antiinflammatorisk”.

– Det började med att jag fick smärta i höften och inom loppet av 6 månader kunde jag inte gå, jag fick diagnosen artros och strax därefter genomgick jag en höftledsoperation. Det finns inget botemedel mot artros, och då väcktes mitt intresse för kostens effekt på hälsan.

– Jag önskar att Doktor Mat ska bli ett personligt ställe där riktigt god mat är i fokus. En plats där vi kan öka medvetenhet, inspirera och samtala om råvaror och hur de påverkar kroppen. Där alla är välkomna och där man har möjlighet att påverka och forma Doktor Mat.

GRUNDARE OCH ÄGARE

DANIELLE LALIN

Danielle är en marknadsförare och varumärkesstrateg med inställningen att ingenting är omöjligt. Hon har lång erfarenhet från både kund- och byråsidan och har jobbat med stora internationella varumärken. Allt från varumärkesbyggande och säljdrivande marknadsföring till produktutveckling och design.

GRUNDARE OCH ÄGARE

DANIELLE LALIN

Danielle är en marknadsförare och varumärkesstrateg med inställningen att ingenting är omöjligt. Hon har lång erfarenhet från både kund- och byråsidan och har jobbat med stora internationella varumärken. Allt från varumärkesbyggande och säljdrivande marknadsföring till produktutveckling och design.

Adress

NK Stockholm
HAMNGATAN 18-20
111 47 STOCKHOLM
+46(0)70 759 29 70
Tegnérgatan 5
111 35 Stockholm
Tel: +46(0)70 615 32 22

Sociala medier

Öppettider

NK Stockholm
Mån-Fre: 10.00 – 20.00
Lör: 10.00 – 18.00
Sön: 11.00 – 17.00
Tegnérgatan 5
Mån-Fre: 08.00 – 16.00
Lör-Sön: Stängt