Vi vill visa att det både går att äta riktigt gott och göra gott för kroppen. Samtidigt vill vi göra det enklare att äta rätt i en stressig vardag.

OM DR.MAT

Dr. Mat bygger på riktigt god mat och mycket kunskap. Vad vi äter påverkar hur vi mår. Genom smaksäkra rätter, innovativa produkter, workshops och föreläsningar vill vi kunna bidra till att öka medvetenheten och sprida kunskap kring mat, hur den påverkar kroppen och hur gott det är att äta rätt.

Mat är lycka, den ska upplevas och njutas. Punkt! Att äta rätt ska inte kännas som en kompromiss. Våra rätter är noga sammansatta utifrån smak, textur och känsla.

Mycket kunskap

Ingredienserna i varje rätt väljs och kombineras med omsorg. Där vi har gurkmeja som innehåller den kraftfulla antioxidanten kurkumin adderar vi även svartpeppar för att hjälpa kroppens upptagningsförmåga av alla goda näringsämnen. Våra egenfermenterade grönsaker serveras till alla rätter, de är inte bara goda utan innehåller även en levande bakteriekultur som ger magen en klapp på axeln.  I dryckeskylen finns våra fantastiska kallbryggda teer fyllda med antioxidanter, samt våra kurdrycker som är avkok på örter, kryddor och rötter.
Vår stora inspiration- och kunskapskälla är Martin Brunnberg, en av Sveriges mest uppskattade näringsfysiologer. Han har gett tummen upp till alla våra rätter och påståenden kring dessa.

Matlabbet

En trappa ner på Tegnérgatan ligger Matlabbet. Där experimenterar vi fram våra drycker och fermenterar våra grönsaker för att få fram vår egen goda bakteriekultur som höjer immunförsvaret.

Hit är nyfikna gäster välkomna för att lära sig hur man fermenterar (mjölksyrar) sin egna grönsaker, grunderna inom näringsläran, om probiotika och hur viktigt det är med en bra tarmkultur. Eller träffa en kostrådgivare och få coachning i hur man bäst ändrar på dåliga matvanor.

Hälsosam kost kan vara väldigt individuellt. Vi förespråkar inte någon speciell diet utan tar fasta på mat som ger hälsa till alla. Näringsrik mat som ligger så nära råvarornas ursprungsform som möjligt.

grundare av Doktor Mat

Johan och Danielle Lalin

”Vår passion är mat, god mat är livet! Men om man vill äta hälsosamt ute så är det ofta en kompromiss med smakupplevelsen. Det är något vi ville ändra på när vi startade Doktor Mat 2016. Vi vill göra det riktigt gott och lätt att äta rätt helt enkelt. ”
– Johan

Johan är kock och kostrådgivare och har jobbat med hälsosam mat i över 20 år, han har drivit Stockholms första juicebar och sålt hälsotallrikar och wraps till Stockholmarna. Med Doktor Mat tar han ”hälsosam” till en helt ny nivå. Johan har flera autoimmuna sjukdomar i sitt genpaket än fingrar på sin hand. Efter att ha opererat in en höftprotes i tidig ålder pga långt gången artros så började han experimentera med maten och hur den påverkade hans kropp. Johan är övertygad att utöver den sjukvård som finns idag måste vi alla vara vår egen doktor, lyssna på vad våra kroppar skickar för signaler och testa det som känns bäst för en själv.

Danielle är marknadsförare med lång erfarenhet från både små och som stora internationella varumärken. Hon har en bakgrund inom varumärkesstrategi, kommersiell marknadsföring, produktutveckling och design.

”Att skapa ett varumärke och ta fram produkter som verkligen gör skillnad och hjälper människor på riktigt är magiskt. Vi serverar inte bara mat och produkter som har en positiv verkan på hälsan utan vi förenklar vardagen för de som har lite tid. För den som inte hinner med att laga middag eller orkar sätta sig in i den senaste rönen. Hos oss slipper de tänka, de kan bara plocka upp maten påvägen hem eller till jobbet och vara trygga med att det är gott, fullt med näring och precis det som kroppen behöver. Inget annat.”
– Danielle

Adress

Tegnérgatan 5
111 35 Stockholm
Tel: +46(0)70 615 32 22

Sociala medier

Öppettider

Mån-Tor: 11.00-20.00
Fredag: 11.00-15.00
Lör-Sön: Stängt