Broccoli är proppfull med nyttigheter som kalcium, vitamin b9, vitamin C och massa växtfibrer. Denna kålsort klassas som en supergrönsak då den är rik på antioxidanten Sulforafan som har stort fokus inom forskningen för dess positiva effekter på blodsockret och immunförsvaret. Även hjärnan och nervsystemet verkar påverkas positivt.
I rödbetan finns höga halter av nitrat vilket påverkar syreupptagningen i kroppen och gör att kroppen behöver mindre syre. På så sätt kan kroppen använda syret mer effektivt och man blir uthålligare. Rödbetor kan hjälpa till att sänka blodtrycket och förbättra immunförsvaret.
Chili är inflammationshämmande och kan lindra symtom när du till exempel drabbats av förkylning. Capsaicin ökar energin och kan verka aptitdämpande. Hettan i maten gör hela kroppen varm och en chilikryddad måltid höjer förbränningen och effekten kan hålla i sig upp till 3 timmar.
Kokosnöten innehåller 90 procent mättat fett, dock är detta en annan typ av mättat fett än det som traditionellt finns i talg och ister. Kokosfettet är inte skadligt för hjärtat, det har förbränningsökande effekter och kan även motverka infektionsalstrande bakterier och virus.
Broccoli är proppfull med nyttigheter som kalcium, vitamin b9, vitamin C och massa växtfibrer. Denna kålsort klassas som en supergrönsak då den är rik på antioxidanten Sulforafan som har stort fokus inom forskningen för dess positiva effekter på blodsockret och immunförsvaret. Även hjärnan och nervsystemet verkar påverkas positivt.
I rödbetan finns höga halter av nitrat vilket påverkar syreupptagningen i kroppen och gör att kroppen behöver mindre syre. På så sätt kan kroppen använda syret mer effektivt och man blir uthålligare. Rödbetor kan hjälpa till att sänka blodtrycket och förbättra immunförsvaret.
Chili är inflammationshämmande och kan lindra symtom när du till exempel drabbats av förkylning. Capsaicin ökar energin och kan verka aptitdämpande. Hettan i maten gör hela kroppen varm och en chilikryddad måltid höjer förbränningen och effekten kan hålla i sig upp till 3 timmar.
Kokosnöten innehåller 90 procent mättat fett, dock är detta en annan typ av mättat fett än det som traditionellt finns i talg och ister. Kokosfettet är inte skadligt för hjärtat, det har förbränningsökande effekter och kan även motverka infektionsalstrande bakterier och virus.
Kanel verkar blodsockersänkande och minskar mängden glukos som kommer in i blodflödet efter en måltid. Kanelen har inflammationshämmande egenskaper och minskar risken för hjärtproblem. Den bekämpar även svamp- och bakterieinfektioner.
Ingefära bidrar med inflammationsdämpande och blodtryckssänkande effekter. Den används traditionellt mot infektioner, orolig mage och illamående.
Gurkmeja är en av de mest inflammationshämmande och antioxidantrika kryddorna som finns. Den har kopplats till positiva effekter vid allt ifrån diabetes, neurologiska och inflammatoriska sjukdomar till hjärt- och kärlsjukdomar.
Svartris sägs innehålla mer antioxidanter än blåbär. Det är en bra källa till E-vitamin och helkornsfiber som ger lågt blodsockersvar. Det har högt innehåll av mineraler och flera viktiga aminosyror. Riset ges ofta benämningen supermat.
Rödkålens röda färgen är ett nyttigt ämne som heter antocyaniner och är samma antioxidant som finns i blåbär. Kålväxter innehåller glukosinolater, svavelhaltiga ämnen, som är bra mot inflammationer t.ex ledgångsreumatism.
Vitlöken sänker blodtrycket, blodfetter och minskar risken för proppar. Den bekämpar infektionsalstrande bakterier och virus vilket har gjort den till en klassisk huskur mot förkylningar
Lax är rik på nyttiga omega 3-fetter. Forskning visar att fet fisk är inflammationshämmande, skyddar kärlen och därmed risken för hjärtproblem. Lax innehåller mycket högklassigt protein, B-vitamin, D-vitamin, selen och magnesium.
Ägg är rena rama vitaminpillret, det innehåller antioxidanter, mineraler och alla viktiga aminosyror kroppen behöver. I ägget finns även alla vitaminer utom C-vitamin.
Kanel verkar blodsockersänkande och minskar mängden glukos som kommer in i blodflödet efter en måltid. Kanelen har inflammationshämmande egenskaper och minskar risken för hjärtproblem. Den bekämpar även svamp- och bakterieinfektioner.
Ingefära bidrar med inflammationsdämpande och blodtryckssänkande effekter. Den används traditionellt mot infektioner, orolig mage och illamående.
Gurkmeja är en av de mest inflammationshämmande och antioxidantrika kryddorna som finns. Den har kopplats till positiva effekter vid allt ifrån diabetes, neurologiska och inflammatoriska sjukdomar till hjärt- och kärlsjukdomar.
Svartris sägs innehålla mer antioxidanter än blåbär. Det är en bra källa till E-vitamin och helkornsfiber som ger lågt blodsockersvar. Det har högt innehåll av mineraler och flera viktiga aminosyror. Riset ges ofta benämningen supermat.
Rödkålens röda färgen är ett nyttigt ämne som heter antocyaniner och är samma antioxidant som finns i blåbär. Kålväxter innehåller glukosinolater, svavelhaltiga ämnen, som är bra mot inflammationer t.ex ledgångsreumatism.
Vitlöken sänker blodtrycket, blodfetter och minskar risken för proppar. Den bekämpar infektionsalstrande bakterier och virus vilket har gjort den till en klassisk huskur mot förkylningar
Lax är rik på nyttiga omega 3-fetter. Forskning visar att fet fisk är inflammationshämmande, skyddar kärlen och därmed risken för hjärtproblem. Lax innehåller mycket högklassigt protein, B-vitamin, D-vitamin, selen och magnesium.
Ägg är rena rama vitaminpillret, det innehåller antioxidanter, mineraler och alla viktiga aminosyror kroppen behöver. I ägget finns även alla vitaminer utom C-vitamin.